Rijvaardigheidstraining

Wij zijn een rijvaardigheidscentrum en officiële CBR examenlocatie waar diverse overheidsinstanties zoals Politie en Ambulancedienst regelmatig gebruik maken van onze rijvaardigheidstrainingen en slipbaan. Wij richten ons op de mogelijkheden omtrent Het Nieuwe Rijden (efficiënter rijden) waardoor je enorm kunt besparen op brandstofgebruik.

Boek deze cursus
volvos-antislipcursus
slipcursus-auto

Doel van de cursus

Het doel van deze cursus is automobilisten, beroepschauffeurs, zakelijke rijders, wagenparkbeheerders en inkopers te laten ervaren hoeveel er bespaart kan worden op brandstof, onderhoudskosten en schadereductie. Het is mogelijk deze dag, die volledig gericht is op bewust bezig te zijn met veiligheid, brandstofbesparing, CO₂-reductie en nog veel meer te volgen met eigen auto’s of bussen.

 

driften-auto

Programma

Een programma kan er als volgt uitzien:

  • Het Nieuwe Rijden
  • Anti Slipcursus
  • Dronken Rijden
  • Ongevalsimulator
  • Telefoongebruik in de auto
  • Luxe Lunch

Interesse in een leerzame dag?

Boek dan een rijvaardigheidscursus bij een officiële CBR examenlocatie.

Het Nieuwe Rijden

De term “Het nieuwe rijden” kent iedereen wel, maar wat houdt het nu precies in. Een bepaalde manier van rijden die door de jaren heen routine is geworden, verandert makkelijker met onze hulp. Het programma Het Nieuwe Rijden stimuleert bestuurders over te gaan tot een energie-efficiënter rijgedrag door slimmer te rijden.  Wanneer u zich bekwaamt in de rijstijl volgens de principes van Het Nieuwe Rijden zult u daarvan de voordelen inzien en ervaren. Tijdens de training ‘Het Nieuwe Rijden’  komen alle facetten van brandstofbesparing aan bod, onder andere:

Uit gegevens van bedrijven waarvan de werknemers al een training “Het Nieuwe Rijden” gevolgd hebben, blijkt dat een brandstofbesparing van 5 tot 15% zonder meer haalbaar is. Dit levert u een forse kostenreductie op.

Met behulp van de technieken van Het Nieuwe Rijden gaan bestuurders namelijk bewuster rijden. Onderzoekcijfers tonen aan dat reductie van de onderhoudskosten tot 8% en schadereductie tot 40% tot de mogelijkheden horen. De bestuurder kan zich door middel van deze training dus een consequente rijstijl aanmeten, die zowel het milieu, de veiligheid als het bedrijf ten goede komt. Aan het eind van de training wordt een rapportage van de bevindingen aan de opdrachtgever uitgebracht.

Anti Slipcursus

Slippen, sturen en remmen. Leer het voordat het je overkomt!                                                                                                                     Natuurlijk kan iedereen die het rijexamen heeft gehaald een auto besturen. Maar wat als de auto door bijvoorbeeld plotseling remmen of regen, ijzel of sneeuw de grip op de weg verliest?

Om de auto te blijven beheersen is het noodzakelijk dat je leert waarom de auto zijn grip verliest, hoe je hierop kunt anticiperen en als het dan toch gebeurt, hoe je moet handelen.  Na een korte theoriesessie, ga je de baan met slipvlak op en ga je aan de slag met algemene voertuigbeheersing, rem- en uitwijkoefeningen, over- (achterwielslip) en onderstuur (voorwielslip) en het oefenen van de noodstop. Er is een mogelijkheid om tijdens de slipcursus een gedeelte met eigen bussen/auto’s uit te voeren.

Dronken rijden

Dronken rijden is verboden, maar bij Event Center Weert leert u hoeveel impact alcohol heeft op uw rijgedrag. Met speciale alcohol brillen en in een van onze auto’s met dubbele bediening gaat u uw reflexen al rijdend testen. We beginnen rustig (simulatie 3 biertjes) maar kunnen opbouwen tot volledig dronken rijden.

Ongevalsimulator

Stel je voor; je hebt een ongeval gehad met je auto waarbij de auto kantelt en je  ondersteboven in de veiligheidsgordel bekneld raakt, wellicht in de sloot.  Gedesoriënteerd probeer je jezelf te bevrijden, maar hoe? Hoe kom je nu uit je auto?  Wat moet je wel doen, maar wat moet je ook absoluut niet doen? Tijdens de training ongeval simulator krijg je hier uitleg over én ga je het ook zelf ervaren! Tevens krijg je een uitleg van de Lifehammer, een levensredder in noodsituaties.

Telefoongebruik in de auto

Telefoongebruik achter het stuur is verboden, maar bij Event Center Weert leert u hoeveel impact het gebruik van uw mobiele telefoon onderweg heeft op uw rijgedrag en laten we je ervaren wat de effecten zijn van telefoongebruik achter het stuur!

Zij gingen je voor